3 טיפים לבחירת מומחה שיווק ממומן בפייסבוק

איך לבחור מומחה לפייסבוק שיודע את עבודתו נאמנה? ראשית כל מתבקש להבין מה אנחנו רוצים לקבל ממנו. לאחר מכן, אפשר לבדוק באם הוא יכול לספק זאת, ובאם הוא עשה זאת עבור אנשים אחרים. לפנינו 3 טיפים לביאור הנושא.

איך לבחור מומחה מומחה שיווק ממומן בפייסבוק?

למה שמישהו יצטרך לבחור מומחה לפייסבוק? עבור התוצאות. כמו גם התהליך והדרך. על כן, כדי ליצור תוצאות, מומחה פייסבוק אמור להחזיק בכישורים המתאימים, כדי ליצור את המודעות המתאימות, להגשמת המטרות הראויות לקידום הכוונות העסקיות. ובכן, דרך נהדרת לקבל תוצאות שכאלו, היא לבחור במומחה שיודע איך ליצור פרסומים שיוצרים קשר עם העולם, עם קהל היעד, עם הלקוח הפוטנציאלי באופן אישי.

טיפ ראשון:

שיווק דיגיטלי לפייסבוק – מבוסס תוצאות

כך, אם תוהים, איך לבחור מומחה לפייסבוק – הרי שראשית כל עליו להחזיק בכישורים כדי להגשים את המטרות העסקיות שלך. לא משנה מה זה אומר. ייתכן שזה אומר שכדי למלא את המטרות העסקיות שלך, יש לך עניין להביא כמות מסוימת של לידים איכותיים בדד ליין מסוים. אולי זה בכלל אומר, שהמטרות כוללות חשיפה של המותג והגדלת המעורבות של הלקוח הפוטנציאלי בכל מה שקשור למותג שלך.

אולי זה אומר, שיותר ויותר אנשים יבקרו בחנות הפיזית או הווירטואלית שלך. ואולי זה בכלל אומר, שברצונך לקבל יותר קליקים על מה שפרסמת, יהיה אשר יהיה.

המטרה היא לבחור במומחה פייסבוק שבאמת יכול לעזור לך להגשים את המטרות שלך. זה לא כמה טוב הוא בתהליכי ניהול וקידום עמודי פייסבוק, או מה  הוא (או היא) כותב באתר שלו לגבי שיווק דיגיטלי בפייסבוק. באם הוא יכול לעזור בהגשמת המטרות העסקיות, הרי שייתכן שהוא מתאים למשימה והשקעה בשירותיו יכולה בהחלט להניב תשואה רלוונטית ומתאימה לתוכניות העסקיות.

טיפ שני:

צור קשר עם מומחה פייסבוק

על כן, כדי לזהות מומחה לפייסבוק שיכול להתאים – אפשר להסתכל באתר שלו, ספציפית על דוגמאות לעבודות קודמות. אולי יש לו פורטפוליו של עבודות קודמות, בו הוא מציג פרויקטים עם לקוחות קודמים. מעבר לכך שזה יכול לתת מושג לגבי העסקים והאנשים שהוא עובד איתם, זה יכול לתת קצת יותר בהירות לגבי מה הוא מציע, איך הוא עושה זאת ואילו תוצאות זה מניב.

אולי יעניין אותך

כן, אנחנו חזרנו כעת לנקודה הזאת בשנית – תוצאות. שכן אפשר לממש את כל התהליכים שרוצים, וללמוד את התאוריה המתקדמת ביותר בתחום של שיווק דיגיטלי בפייסבוק, ועם זאת – מה שמשנה בשורה התחתונה זה מה שקורה. ואם רואים שהוא מניב תוצאות בימים אלו עבור לקוחות שאנחנו מוצאים רלוונטיים לנישה ולתחום העיסוק שלנו הרי זה משובח.

טיפ 3:

מינוף המלצות חברתיות

יתרה מכך, מה לקוחות קודמים מספרים? האם זה מוצג באתר שלו? באם זה מוצג באתר, זה אומר שיש לו תפישה שיווקית די טובה. הוא מבין שלקוחות פוטנציאליים רוצים לשמוע מה לקוחות אחרים כבר אמרו עליו. ועל כן הוא ידאג לזה מראש. אלא אם כן מסיבה כזו או אחרת, הוא בוחר שלא לעשות זאת. אנחנו לא רוצים להיות כוללניים ולהחליט שיש רק דרך אחת לעשות דברים.

ועם זאת, באם ישנן עדויות – אפשר להתחיל ולבדוק אותן. האם הן נראות כנות? האם הן ספציפיות? האם הבנו מה הסיפור של האנשים שרשמו אותן ומתבהר לנו כיצד "המומחה" עזר להם?

מדוע המלצות חברתיות יכולות להיות רלוונטיות להדגמת מומחיות?

לפי vendasta.com 92% מהצרכנים קוראים ביקורות באינטרנט.

  • 40% מהצרכנים מבססים דעה על בסיס קריאת 3 ביקורות. דירוג "בכוכבים" יכול להוות אלמנט משמעותי בגיבוש דעה צרכנית.
  • 44% מספרים שעל ביקורת להיות עדכנית, אולי אפילו חודש מתאריך היווצרותה – כדי להיות משמעותית עבורם.
  • 68% מדווחים כי ביקורת חיובית על בית עסק יכולה לעזור להם לתת בו יותר אמון.
  • 88% אומרים שהם סומכים על ביקורת שהם קראו באינטרנט במידה דומה להמלצה שהם קיבלו באופן אישי (אם כי אנחנו בספק אם זה באמת נכון ברמת העומק של הדברים).

אנחנו יכולים להמשיך ולציין כאן נתונים. נדמה שישנה חשיבות לכך שיהיו ביקורות והמלצות באתר האינטרנט של  מומחה לפייסבוק. ואילו כדי שאם מישהו מגיע "במקרה" לאתר שלו, הרי שייחשף לכל העושר הזה.

כך שאם ישנן המלצות, זה כבר אומר לנו שישנם לקוחות קודמים לאותו מומחה, ושהוא מבין את הערך של הצגת אותן עדויות והמלצות במקום נגיש ופומבי. כך שיש לו הן את הניסיון והן את ההבנה השיווקית כדי למנף אותו, כדי לעזור לאנשים אחרים לקבל תמונה רחבה ובהירה יותר לגבי מה שהוא יכול לתת להם במסגרת שירותיו.

ניקיטה סטוג
ניקיטה סטוג

מנכ"ל Kiryatech עם נסיון של 14 שנים בשיווק דיגיטלי, אובססיבי לכל מה שקשור לתוכן: מפוסטים בבלוג, פודקאסטים ועד סרטוני ריקוד באורך 15 שניות. אוהב טבע, חיות, להתנדב ואוכל טוב :)

בדף זה
אתה מוכן לעבוד איתנו?
תמונה רקע עם מגפון