הסרת פסקי דין מהאינטרנט

הסרת פסקי דין מהאינטרנט - חיפוש בגוגל מניב פסקי דין לא רצויים מאתרים כגון תקדין? אל תתנו לזה לפגוע בכם. ניתן להסיר את פסקי הדין מגוגל בעזרת מוניטין חיובי.

אייקון עיצוב לוגו

שירותי הסרת פסק דין מגוגל

"לוקח 20 שנה לבנות מוניטין ו-5 דקות להרוס אותו" – את המשפט הזה אמר המשקיע האגדי וורן באפט, ובכך אולי צפה את השפעות האינטרנט על עולם ניהול המוניטין כיום.

לטוב ולרע, מנוע החיפוש של גוגל הוא אחד מערוצי השיווק הטובים ביותר שעומדים לרשותנו, ועם עבודת קידום ראויה, יכול כל בית עסק, גם הקטן ביותר, להגיע אל ראש תוצאות החיפוש ולהגדיל משמעותית את החשיפה שלו בפני קהל היעד.

אלא שליתרון יוצא הדופן הזה, ישנם גם צדדים שליליים, ואלו באים לידי ביטוי בעיקר באזכורים שליליים של בית העסק או שמו של אדם, אזכורים שגם הם יכולים להגיע אל ראש תוצאות החיפוש, ולייצר בדיוק את התוצאה ההפוכה.

אזכורים משפטיים – השלכות שליליות על מוניטין העסק או האדם

אחד מסוגי האזכורים השכיחים הללו הוא אזכורים בפסקי דין בהם נכלל העסק או שמו של אדם, ואשר מפורסמים בשורה של אתרי משפט כדוגמת תקדין, פסקדין, הדסקאי ודומיהם. אתרים אלה מתחזקים מאגרי מידע של פסקי הדין שניתנו על ידי בתי המשפט בישראל, וכמו כל אתר אחר, גם את האתרים האלה סורקים הרובוטים של גוגל על מנת לטייב את תוצאות החיפוש המוצגות בפני המשתמשים במנוע החיפוש.

משמעות הדברים היא כי אם ניהלתם בעבר משפט בין כתובעים ובין כנתבעים, ייתכן מאוד ששמכם יצוץ בתוצאות החיפוש, ולא משנה אם זכיתם או לא, לא משנה אם תבעתם או נתבעתם, עבור הלקוח הפוטנציאלי המחפש אתכם, מדובר בסממן שלילי ומרתיע.

הסרת פסקי דין מהאינטרנט
הסרת פסקי דין מהאינטרנט

הפתרון – הסרת פסקי הדין מתוצאות החיפוש

הסרת פסקי דין מהאינטרנט הוא תחום מקצועי, שהתפתח במהלך השנים האחרונות במטרה ברורה לבצע הסרת פסקי דין מהרשת. כיום קיימת הבנה כי הלקוח הפוטנציאלי הטיפוסי לא ינסה להבין את טיב הדברים ולרדת לעומקם, אליה מצטרפת ההבנה כי המפגש בין הלקוח הפוטנציאלי ובין אזכור משפטי אודות עסק או אדם בהם הוא מתעניין יכולה ליצור נזק תדמיתי בלתי הפיך.

בהתאם לכך התפתחה מגמה לפיתוח פתרונות המיועדים להסיר את אותם אזכורים משפטיים מהרשת, ולאפשר לעסק או לאדם לממש את הפוטנציאל החיובי של הרשת בצורה הראויה ומבלי לאפשר למקרה אחד לבטל מוניטין שנבנה לאורך שנים.

אולי יעניין אותך גם:

תהליך הסרת פסקי הדין מגוגל

תהליך הסרת פסקי הדין מגוגל הוא תהליך מקצועי המבוסס על שני עקרונות מרכזיים:

  • הסרת פסקי דין מהאינטרנט באופן אבסולוטי – עקרון זה מושג באמצעות זיהוי האתרים בהם מופיעים פסקי הדין אותם מעוניין הלקוח להסיר, פנייה לאתרים אלו וניהול משא ומתן להסרתם. ניהול המשא ומתן נשען על רשת קשרים ענפה שעל הגורם המקצועי לאחוז בה, ובמרבית המקרים ישנה היענות מלאה של אותם אתרים סביב בקשות ההסרה. בהמשך לכך, נערכת בדיקה חוזרת ועל פי הצורך נערכות פניות נוספות וניהול התנהלות פעם נוספת מול האתרים הרלוונטיים עד להסרת פסקי הדין באופן מוחלט.
  • קידום אזכורים חיוביים – במקביל להסרת פסקי דין מהרשת, יש לבצע תהליך של יצירת ושימור מוניטין ברשת, וזאת באמצעות קידום אזכורים חיוביים לראש תוצאות החיפוש בגוגל. מהלך זה נועד לעבות ולחזק את מהלך ההסרה, שמלכתחילה מיועד לחיזוק המוניטין של העסק או שמו של אדם, אך גם מתוך הנחה שייתכן ועדיין קיימים אזכורים משפטיים שליליים בהקשר של פסקי הדין שהוסרו. הליך זה מבטיח שגם אם נותרו אזכורים אלה, השפעתם תהיה מינורית עד לא קיימת לאור פעילות הקידום החיובית שנעשית.
הסרת פסקי דין כחלק מתהליך כולל לבניית ושימור מוניטין חיובי

על מנת להימנע מהצפות חוזרות של ידיעות שליליות אודותיכם בעתיד, אנו ממליצים לנתב את כוחו של האינטרנט ולבצע מהלך נרחב הכולל את השלבים הבאים:

  • הסרת פסקי דין מהאתרים המשפטיים בפרט, ובהמשך מגוגל בכלל
  • יצירת תוכן חיובי אודות העסק או שמו של האדם
  • ניהול פעילות קידום לאורך זמן ובצורה קונסיסטנטית ורציפה
  • גיוון מוקדי התוכן בהם ישולבו תכנים חיוביים, על מנת לאפשר "כיבוש" מהיר וברור של המקומות הראשונים בתוצאות החיפוש
  • עבודה במספר טכניקות שונות, שתאפשרנה לתקוף את העניין ממספר כיוונים שונים, על מנת להבטיח את התוצאות הרצויות ללקוח
  • במקרים מסוימים, יש מקום לבחון פעילות תוכן רחבת ידיים, הכוללת מהלכים של הפצת מאמרים, שילוב מאמרים באתרי אקטואליה, כתיבה לבלוגים מרכזיים, קידום ממומן, הקמת אתר תדמיתי וקידומו באמצעות SEO ועוד שורה של פעולות אפשריות במטרה להשיג את התוצאה הרצויה.

מחפשים דרך להסיר פסקי דין על שמכם מהרשת? לא בטוחים מה לעשות?

פנו אלינו עוד היום ונשמח לעמוד לשירותכם ללא כל התחייבות.

כיצד להסיר תוצאות חיפוש שליליות:

  • בקש להסיר את המאמר עקב הפרת הנחיות תוכן.
  • השתמש בטופס DMCA כדי לבקש שהתוצאות השליליות לא יופיעו ב-Google.
  • צור קשר עם המחבר ובקש ממנו להסיר את המאמר.
  • דחק את התוצאה השלילית על ידי שיפור דירוג מאמרים אחרים

להלן 3 דרכים לקבור או לדחוף את התוצאות השליליות של Google ולהפוך את העניינים למען המוניטין שלך:
1) בניית בלוגים.
2) צור פרופילים בכל הרשתות החברתיות הגדולות.
3) כתוב תוכן איכותי לרשויות בענף שלך.