אחד הנושאים החשובים בבניית אתר הוא נושא הגוון והצבעים, במידה ואנחנו רוצים לבנות אתר אינטרנט מסוגנן, כדי מאד להשתמש בצבעים שמושכים את עין הגולש, ולא צבעים דהויים וחסרי צבע שירחיקו את עין הגולש, ואת סקרנותו באתר.
שימוש נכון בצבעים, ייתן את התחושה והאווירה באתר, לכן יש לבחור אותם בקפידה כדי להגיע ולהעביר את המסר לגולש בצורה הנכונה והטובה ביותר.
כדי מאד להשתמש במקסימום 3-4 צבעים שמתאימים, לדוגמה שילוב של: תכלת, כתום ואדום. ברוב המקרים כדי ליצור אתר נקי ומקצועי, נשתמש בהרבה לבן, ורקע בסיסי, ולא ברקעים עשירים בצבע ומושכים את העין, כל זאת כדי להבליט את האתר – ולא את הרקע! כדי מאד להשתמש בצבעים עדינים ולא זוהרים, כדי לא לגרום לכאב בעניים לאחר צפייה ממושכת.
גוון וצבעים
לא לשכוח, הצבעים הם שיכולים להחיות את האתר שלך, וגם להפך אם וכאשר נשתמש בצבעים כהים וחסרי גוון, לצבעים יש המון משמעיות לדוגמה:
- הצבע הלבן נמצא ברוב אתרי האינטרנט, וזה בגלל שהוא צבע נקי, שמשדר מקצועיות וניקיון.
- הצבע הכחול גם הוא נפוץ ברשת, ונותן הרגשה של זהירות ונעים לעין.
- הצבע האדום משדר לפעמים סכנה אך יכול גם לשדר אהבה ורומנטיקה אם נשתמש בו נכון.
- הצבע השחור משדר עוצמה וכוח, כדי מאד להשתמש בו במידת הצורך ולא בחלקים שלמים באתר.
- הצבע הירוק משדר טבעיות, טבע, ואווירה נעימה.
לסיכום, שימו לב בבחירת הצבעים לאתר, כדי מאד שהם יהיו נכונים לנושא שעליו האתר מתבסס, וכמובן שהם נעימים לעין הגולש.
כל אתר אינטרנט הוא בעצם אוסף של דפי אינטרנט בעלי מכנה תוכני משותף, השזורים זה בזה בעזרת קישורים (לינקים). הקמת ממשק הניווט, ארגון העמוד, עיצוב התוכן, ליטוש והקפדה על פרטים, הם רק חלק מן הדברים שאנו נדרשים לבצע במסגרת עיצוב אתרים,
משיכת גולשים רלוונטיים לאתר
אחד האלמנטים החשובים בבניית אתר היא לחשוב בתור גולש, מה זה אומר?
אם אתה או את, הייתם נכנסים לאתר האינטרנט מה היא מושך אתכם להישאר עוד ועוד באתר, ולגלוש לעומק באתר, מאשר סתם גלישה חפוזה שכזאת.
מחקרים מראים שהזמן הבסיסי של גולש באתר האינטרנט הוא 5 שניות, אם הגולש נשאר מעבר לזה באתר שלך, כנראה שמשכת אותו להמשיך לקרוא את המידע והתוכן באתר, ולהמשיך לגלוש לו בהנאה.
לכן, צריך לחשוב בגדול על מה שאנחנו עושים ומה שאנחנו רוצים להעביר לגולש, אסור להעמיס ביותר מידי תוכן או להמעיט, ואותו הדבר לגביי תמונות או מוזיקה, לא לשכוח שאתר שעולה לאט ועמוס בהמון מידע, גורם לגולש לאבד מסקרנותו ובעצם לסגור את האתר או את הדפדפן שלו, לפני שהאתר בכלל נפתח.
מה גם, שאנחנו צריכים לעניין את הגולש, לעדכן את האתר מידי כמה זמן, שיבין שעומד מישהו מאחורי האתר הזה, ושיש פה בעצם תזוזה. בעקרון אנחנו צריכים לחשוב איזה מידע או תוכן באמת יעניין את הגולש שלנו, מה נכון לשים באתר ומה לא.
אולי יעניין אותך גם:
בחירת צבעים נכונים
עוד עניין חשוב הוא ההתייחסות האתר לנושא שעליו אנחנו בונים את האתר, כשאר אנחנו בונים ומפתחים את האתר, צריך לחשוב איך האתר יאפיין את אותו העסק או החברה בצד הטוב ביותר, וכמובן ידגיש את הנושא שעליו אנחנו מדברים, אם זה מבחינת צבעים, תמונות, שם, וכו'...
לדוגמא: אם נבנה אתר על כלבים, כדי מאד שהוא יהיה בצבעים נכונים, תמונות נכונות, שם ודומיין קליטים ומתאימים. לכן שימו לב היטב לבניית אתר, וגם לפרטים הכי קטנים באתר, כי בסוף הם אלה שמשקפים את הנושא שעליו בניית האתר מתבצעת, שיהיה בהצלחה!
שאלות על צבעים לאתר
6 טיפים לבחירת ערכת צבעים מהממת לאתר
- הכירו את היסודות של פסיכולוגיית הצבע
- הכירו את תורת הצבעים
- חשבו על ערבוב שילובי צבעים
- תשאיר את זה פשוט
- הפוך את הצבעים שלך
- שלב את המיתוג שלך
לבן הוא לא רק צבע הרקע הטוב ביותר עבור אתרי אינטרנט, אלא הוא גם אחד מהנפוצים ביותר. זה ניטרלי, כך שאתה יכול להשתמש בו עם כל דבר. הדאגה העיקרית עם רקע לבן היא שימוש בצבעים כהים יותר לניגודיות. אל תשתמשו בלבן ובצהוב רך, למשל, מכיוון שהטקסט יימוג אל הרקע.
- כדי לתת לך תחושה של מה עובד ומה לא עובד, הנה כמה משילובי שלושה צבעים האהובים עלינו:
- בז', חום, חום כהה: חם ואמין
- כחול, צהוב, ירוק: צעיר וחכם
- כחול כהה, טורקיז, בז': בטוח ויצירתי
- כחול, אדום, צהוב: פאנקי וקורן